Circ amb elements nobles



Des d'avui i fins a l'11 de desembre (amb funcions dobles els caps de setmana) Benet Jofre i Johnny Torres signen Circ Teatre Modern. El Mercat de les Flors els ha convidat a instal·lar la vela, per a només 120 espectadors, a la plaça Margarida Xirgu.
Dins s'hi respira artesania, treball màgicament auster que parteix d'elements nobles com la fusta i el ferro per trobar nous elements per construir nous equilibris artístics, amb la respiració còmplice del públic.
La coproducció estrenada al Festival Trapezi de Reus també va rebre l'impuls econòmic del Mercat per a la seva viabilitat. El resultat és un treball intens de només 50 minuts, amb una il·luminació austera però que acomboia l'escena i, sobretot, uns ginys insòlits. Són catorze escenes en què els dos artistes pugen dalt dels elements construïts preparant l'acció; un homenatge al treball dels tramoies, indispensable en el món artístic i que sovint passa inadvertit. Jofre, enginyer industrial d'estudis i “mecànic” d'escenografies també hi intervé com a acròbata. No interpreten personatges. Simplement, juguen i exploren uns elements que els donen nous recursos per al nou circ. En els aparells, també hi ha un cert aire de l'escultor nord-americà Alexander Calder d'equilibris i fragilitat.
El director del Mercat de les Flors, Cesc Casadesús, celebra poder donar visibilitat al nou circ dins de la programació del teatre que explora les arts del moviment. Creu que el circ, a Catalunya, passa “un moment dolç creatiu”. Però s'exclama que, encara avui, no hi hagi substitut al Festival Trapezi de Reus.
Font: J.B (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario