Els premis Zirkolika, premis del circ català



El proper 20 de desembre se celebrarà la Nit de Circ i es farà entrega dels Premis Zirkolika de Circ 2011 a diferents espectacles i artistes que han ofert "tota acció relacionada amb el món del circ" en els darrers dos anys. 
Dels 100 aspirants inicials el jurat ha nominat 48 propostes (o companyies) que es disputen onze categories, una menys que l'any passat. Tres guardons reconeixeran els espectacles de carrer, sala o carpa; també es premiarà l'espectacle de circ còmic, el millor número de circ, la posada en escena més sorprenent, la música original, el director, la iniciativa per a la projecció de circ a Catalunya i el millor artista o companyia novell. El darrer premi sortirà del que votin els assistents a la Nit de Circ. 
Un altre dels protagonistes de la gala serà el primer Anuari del Circ Català, elaborat per la revista Zirkolika, tal com ha anunciat el seu director, Vicenç Llorca. La cerimònia tindrà lloc a la carpa del circ Raluy al Port Vell i comptarà amb la presència de la pallassa Pepa Plana, que al gener s'incorporarà a les files del Cirque du Soleil per preparar un espectacle en què les dones seran protagonistes.
La presentació dels premis –subvencionats per l'Ajuntament de Barcelona a través de l'ICUB, el departament de Cultura de la Generalitat i el CoNCa– ha posat sobre la taula les ajudes al circ. La presidenta en funcions del CoNCA, Pilar Parcerisas, ha defensat que malgrat que l'organisme perdi la potestat d'atorgar ajudes –com apunten els canvis estructurals al departament de Cultura– "no es perdrà res pel camí". Parcerisas ha indicat que "sembla que el CoNCA formarà part de les comissions de valoració i possiblement del consell d'administració" de l'organisme que assumeixi la gestió de les ajudes.
El director general de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Cabré, ha assegurat que el departament treballa "per consolidar territorialment i mediàtica" l'activitat del circ. Entre les mesures ha destacat els contractes perquè els equipaments naturals incorporin una clàusula "d'una certa obligació de programar circ". 
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario