"El futur director del TNC trobarà una situació sanejada"



El director del Teatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel, ha assegurat que el futur director del TNC es trobarà "una situació prou sanejada per fer un projecte propi d'interès pel país". Belbel va fer aquestes declaracions després que el Consell d'Administració del Teatre Nacional de Catalunya obrís la setmana passada una convocatòria pública per triar el càrrec de director a partir del juliol de 2013, quan finalitza el seu contracte. Belbel porta set anys al capdavant del teatre públic.
En declaracions a l'ACN, Belbel ha afirmat que aquest procés d'elecció del nou director del TNC "serà net i el més objectiu possible". Belbel ha assegurat que serà un procés "d'absoluta normalitat" i ha considerat que amb "el concurs públic que es farà es dóna oportunitat a tothom a presentar-s'hi". Ha explicat que hi haurà primer unes presentacions curriculars, després unes candidatures que hauran de presentar un projecte i posteriorment el Consell d'Administració del Teatre triarà en funció del projecte de futur pel TNC. En aquest sentit, ha assegurat que "serà un procés net i el més objectiu possible". El termini de presentació de currículums de les persones interessades finalitza el 31 de març d'enguany. El guanyador del concurs es donarà a conèixer al juny. 
L'actual director del TNC ha dit que en aquest procés ell "jugarà un paper d'intentar afavorir el canvi i el relleu i la cohabitació i la convivència amb el nou director" que sigui escollit d'aquest procés. Belbel va afirmar que el TNC ha patit "retallades" com a equipament públic, però ha afegit que tot i això es manté. Per això, ha negat que dirigir el Teatre Nacional de Catalunya ara sigui especialment una "patata calenta". De fet, ha indicat que "dels equipaments, en relació d'altres, està prou sanejant. Hem fet una disminució de l'activitat artística per poder assolir un nivell de tirar endavant". Segons Belbel, "la persona que entri trobarà una situació prou sanejada per poder fer un projecte propi d'interès pel país".
Belbel ha dit que durant tots els anys que ha estat al capdavant del TNC ha volgut fer un mandat "continuista amb l'etapa de Domènec Reixac (director general del Teatre de l'Arxipel de Perpinyà), i potenciar la dramatúrgia catalana. Crec que el centre d'aquest set anys ha sigut el teatre d'autors catalans, de dramaturgs universals i els clàssics".
Després que el director teatral Oriol Broggi manifestés, en una entrevista a El Periódico de Catalunya, que estaria interessat en dirigir el TNC, Belbel ha destacat que serà "un candidat més i que si l'hi fa il·lusió, endavant amb les seves declaracions". "M'ho plantejo i no veig impossible anar al Nacional", va dir Broggi en aquesta entrevista Broggi, abans d'afegir que té "bona relació amb l'administració".
Font: ACN via www.ara.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario