Vida, tot i el càncer



El càncer pot matar, però no necessàriament ha d'anul·lar la vida al pacient. L'autora Catherine Butterfield va escriure aquesta peça vitalista quan va conèixer la companya del seu xicot de joventut. Cathy, la dona malalta, s'agafava a la vida sense oblidar la malaltia i recomanava a tothom que aprofités sense reserves la vida. Com ella mateixa feia. L'obra es va estrenar al 1992 a l'Off-Broadway de seguida. Va morir el darrer dia de la funció.
L'obra Maggie & Maggy, interpretada en castellà,s'estrena avui mateix al Teatre del Raval. S'hi estarà només dues setmanes i aspira a trobar teatre per fer temporada i gira. És el primer treball de la companyia La Ida, després de dos anys de treball. Es van conèixer en un taller teatral. L'actriu Cristina Gámiz debuta de directora: l'obra la va atrapar de bon començament. Ja han fet una quinzena de funcions. sempre han tingut molt bona reacció del públic. No deixa ningú indiferent. El tractament de la peça, entre la comèdia i el drama, garanteix escenes de riure i d'altres d'emoció. El càncer és un element clau,de l'obra però el que es respira és un aire humanista, valent i generós per part de la malalta: una escriptora d'èxit i solitària pretén escriure sobre la malalta. Ella es rebel·la cada cop que es deixa anar pel dramatisme. Butterfield, que ara viu a Los Angeles però que ahir va ser a la presentació i divendres assistirà a una xerrada després de la funció, considera que cada nova producció és com ressuscitar la seva amiga.
Després de ‘La vampira'
El nou muntatge és un dels guanyadors de la Mostra de Teatre de Barcelonad'aquesta edició. Arriben després del primer gran èxit mediàtic del teatre: La vampira del Raval. Aquest musical ha aconseguit prop d'11.000 espectadors amb una ocupació propera al 90%, segons la directora de la sala, Empar Rosselló.Els membres de la companyia La Ida han notat diferència entre el públic: quan els convidaven a les diferents fases del Raval, ningú coneixia la sala i, ara, ja trobaven gent que el coneixien. També la sala ha notat aquesta visibilitat. Ara hi ha actors com Roger Pera i Rosa Novell que s'interessen per si poden disposar de la sala. El Raval es planteja fer-ne una reposició d'algunes setmanes la temporada vinent.
Font: J.B. (www.elpuntavui.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario