El Grec obre finestres a nous universos



El festival Grec encara el seu segon cap de setmana apostant per la imaginació. Mons de fantasia, alguns per a tots els públics, s'obren als escenaris de Montjuïc.
Dansa per imaginar
Personatges d'un altre planeta teixeixen un món a Bombyx Mori
El Grec acosta un exemple del creatiu panorama de dansa de Tel Aviv. La parella creativa d'Inbal Pinto i Avshalom Pollack fa 17 anys que es dedica a crear "mons particulars". Escriuen en el llenguatge del teatre-dansa: "Hem creat uns personatges que interactuen entre ells; és un espectacle molt físic, però també té teatralitat, emocions, no és abstracte; hi ha uns desitjos i els personatges tenen una missió. És com si hi hagués d'haver paraules, cada gest té un sentit", deia la codirectora, Pinto. Dansa, gest i cucs de seda que construeixen mons amb fils. Els personatges d'aquest espai minimalista (en una escenografia negra) són éssers fantàstics que tenen un paral·lelisme amb el nostre univers. "Nosaltres construïm una estructura d'imaginació perquè l'espectador hi trobi el significat", deia Polack. Una de les descobertes del Grec.
Teatre des de l'hospital
'La Nana Bunilda menja malsons' al teatre i en videoconferència
L'any 1986 l'il·lustrador Agustí Asensio i l'escriptora Mercè Company van crear el personatge de la Nana Bunilda, un gnom que xucla els malsons i els converteix en xocolata. Una manera d'ensenyar als nens a no tenir por i saber capgirar els mals pensaments en situacions positives. El 1991 es va convertir en una minisèrie de TVE i ara s'estrena al Grec en versió teatral, dirigida per Nona Asensio amb la companyia Charly Trama Teatre. Les il·lustracions animades funcionen com a escenografia i hi apareixen els protagonistes del conte. La novetat, exclusiva de les tres funcions al Mercat de les Flors, del 16 al 18 de juliol, serà que per videoconferència nens ingressats als hospitals de Barcelona -Can Ruti, Sant Joan de Déu i Vall d'Hebron- podran veure i interactuar amb l'espectacle.
Cabarets de circ
27 artistes de circ ofereixen tres combinats de totes les tècniques
Durant tres nits, el 13, el 20 i el 27 de juliol, la carpa del HUB del festival acollirà tres festes del circ. Hi participaran un total de 27 artistes i oferiran tres espectacles totalment diferents. Hi haurà des de veterans com Boni o noves companyies com Trifaldó. Es veuran diverses tècniques: màstil, bàscula, roda cyr, trapezi volant, pallassos, monocicle, poesia i fins i tot una núvia. Dirigits cada dia per un presentador, els cabarets del circ són una mostra de la qualitat del circ que es fa aquí.
Juan Perro fa 20 anys
Santiago Auserón homenatja la música negra amb La Zarabanda
Santiago Auserón fa 20 anys que es va canviar el nom per Juan Perro. Des de llavors ha sigut dels pocs músics afortunats que ha pogut "investigar en la música popular amb un públic minoritari però fidel". En el concert d'autohomenatge, diumenge al Teatre Grec, va acompanyat d'una banda de deu músics amb qui interpretarà part del seu repertori i versions, sempre amb el compàs cubà de base. La sarabanda va ser la primera música negra que es va popularitzar i va tenir efectes en altres músiques (el flamenc, el tango, el blues i tots els patrons hispans), va a arribar a les corts i els salons i fins i tot va ser la base de les partitas i suites de Bach. Juan Perro & La Zarabanda faran ballar el públic en un flashback per diversos segles.
Font: Laura Serra (www.ara.cat)

No hay comentarios:

Publicar un comentario