La brillant companyia de 'Follies' estrena a Peralada



Font: Laura Serra (www.ara.cat)

El musical Follies s'estrenarà aquest cap de setmana, divendres i dissabte, al Festival de Peralada, on s'atorgarà la Medalla d'Or del certamen a Mario Gas, el director del muntatge. L'espectacle és un cant d'amor al teatre, una mirada enrere als espectacles que van triomfar a la ciutat dels gratacels des de principis del segle XX fins a la dècada dels quaranta. Un d'aquells teatres de varietats, està a punt de ser enderrocat per fer-hi un garatge. I les estrelles que hi van triomfar s'hi retroben. "És un espectacle que especula amb els gèneres i amb el pas del temps, amb el que hem fet amb el temps i el que el temps ha fet amb nosaltres", ha dit Gas.

Acompanyat d'un extens i brillant repartiment –hi actuen 36 actors-cantants i 19 músics– entre els quals Vicky Peña, Carlos Hipólito, Muntsa Rius i Pep Molina, el muntatge ha sigut el gran èxit de l'any al Teatro Español de Madrid, escenari que ha dirigit els darrers vuit anys Mario Gas i del qual es va acomiadar aquest cap de setmana passat. Entre el repartiment també hi ha dues sorpreses, la veterana Asunción Balaguer, que ha hagut d'aprendre claqué, i Massiel. La cantant del mític 'La, la, la' ha reivindicat la seva carrera escènica i ha anunciat que es retira amb aquesta companyia i aquest muntatge. "Jo ja tenia ganes de plegar i anar-me'n a casa, però s'ha de ser 'gilipolles' per no acceptar un personatge que passa per tot el que has viscut. Però és l'última vegada, o sigui que deixeu-me bé". 

"Sondheim és un dels grans autors de la segona meitat del segle XX", ha dit Gas. Per això considerava essencial portar-lo a un teatre públic, per desencotillar-lo. La dramatúrgia és el més important d'un muntatge que s'acompanya d'una música excepcional, dirigida per Pep Pladellorens. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario