La cultura en viu perd un 20% d'espectadors el 2011



Font: EFE vía www.ara.cat
Les arts escèniques, la música i el sector audiovisual van confirmar durant l'any passat la seva tendència de decreixement tant en nombre d'espectadors com de representacions i ingressos de taquilla, una situació que pot agreujar el 2012 per la aplicació del 21% de l'IVA. Així ho ha indicat avui el president de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Antón Reixa, durant la presentació de l'Anuari SGAE 2012, una radiografia dels hàbits culturals dels espanyols.
Les arts escèniques han patit des del 2008 (any en què van arribar al seu màxim creixement) un descens del 18,7 per cent en el nombre de representacions, mentre que els espectadors han caigut un 24,3 per cent i la recaptació en un 13,24 per cent.
La música popular en viu ha vist reduïda també la seva taxa d'espectadors en un 23,2 per cent, el nombre de concerts en un 12,2 per cent i del 11,3 per cent de la recaptació mentre que la música gravada, ha experimentat un descens de més del 41 per cent en les seves vendes.
El cinema pateix una "caiguda suau però permanent" de manera que des de 2008 els espectadors han caigut un 9 per cent però la recaptació en taquilla ha experimentat fins i tot un augment del 2,2 per cent pel major preu de les entrades.
Durant la presentació d'aquestes dades, el director general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i Música (INAEM), Miguel Ángel Recio, ha insistit que l'augment de l'IVA en 13 punts per al sector cultural ha estat una mesura necessària per la situació econòmica i ha assegurat que tot i que "tindrà un efecte essencial", no es pot predir i caldrà esperar a veure com es va implantant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario