Una Nana que menja malsons



La Nana Bunilda és un gnom. És cuinera i la seva especialitat és bullir somnis lletjos en una olla per fer-ne xocolata, bombons i els pastissos més dolços. Un dia, però, perd l'olla i els seus poders... Amb aquest argument, la companyia teatral Charly Trama presenta La Nana Bunilda menja malsons , un espectacle infantil que es podrà veure des d'avui fins dimecres al Mercat de les Flors.
L'obra de teatre s'inspira en un conte d'il·lustracions d'Agustí Asensio creat el 1986, traduït al castellà, el danès, l'alemany, l'holandès, el finès i el francès, i que va obtenir el premi Crítica Serra d'Or. L'autor es va inspirar en la seva filla, Nona Asensio, que és qui, més de vint anys després, dirigeix l'obra de teatre. Asensio ha adaptat l'argument a l'època actual i recrea sobre l'escenari els personatges i les escenografies il·lustrades del conte del seu pare. Així, l'escenari del Mercat de les Flors es converteix en unes màgiques golfes suspeses en el temps.
Com el conte, l'espectacle infantil retrata com la por i la foscor es poden convertir en una cosa positiva, com ara la xocolata. La Nana, sobre l'escenari, s'haurà d'enfrontar a la seva particular kryptonita.
Una de les peculiaritats d'aquest espectacle familiar és que permetrà interactuar amb nens que estan ingressats en diferents hospitals de Barcelona.La Nana Bunilda menja malsons es podrà veure via teleconferència des dels hospitals Trias i Pujol, Sant Joan de Déu i Vall d'Hebron, un cada dia.
A més, els nens i nenes dels hospitals, on també hi haurà una actriu del conte, podran participar en l'espectacle. Els nens podran enviar els dibuixos dels seus malsons a través d'internet i, així, en el moment de la representació se'n recolliran alguns i sortiran en pantalla al teatre per dirigir-se a l'olla màgica i convertir-se en xocolata.
El muntatge complet només es podrà veure dins el Grec, ara per ara. La Fundació Asensio, però, té la intenció que la Nana Bunilda giri per diferents teatres de Catalunya i es pugui repetir l'experiment.
Font: www.ara.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario