El gran projecte sobre Barcelona del Círcol Maldà



Font: Laura Serra (www.ara.cat)
La tossuderia de Pep Tosar no té límits. El 2009 va reobrir el singular Círcol Maldà de Barcelona per poder-hi dur a terme els seus projectes escènics, un teatre poètic i estètic lluny de la comercialitat. No només ha aconseguit mantenir-lo dret sense els ajuts públics que tenen les sales alternatives, sinó que aquest estiu s'ha encarat a unes reformes imprevisibles -el Círcol ha hagut de tancar dos mesos per rehabilitar l'espai- amb l'anunci d'un dels seus projectes més ambiciosos. Ha proposat a cinc autors establerts a Barcelona que escriguin una obra breu situada a la ciutat però cada una en una dècada diferent, dels anys 70 fins avui. El conjunt es titularà Un dia d'aquests i arrencarà amb el text de Miquel de Palol, seguit dels de Flàvia Company, Julio Wallovits, Monika Zgustova i Eduardo Mendoza.
La idea va sorgir de les experiències de microteatre que triomfen en altres ciutats. La microsala del Maldà, però, no permetia canvis de localització. Per això van decidir col·locar-los tots al mateix escenari. El mateix Tosar coordinarà l'espectacle, que també tindrà cinc directors. Per ordre: Xavier Albertí, Jaume Mallofré, Eduard Fernández (l'actor debutarà en la direcció), Adrià Aubert amb Evelyn Arévalo i Rosa Novell. Per fer econòmicament viable l'espectacle, amb aquest reguitzell de noms de primera línia, cada obra només comptarà amb un parell d'actors, que podrien repetir en alguns muntatges. Un dia d'aquests s'estrenarà el 18 d'octubre.
Poesia i ironia
"Als 70 comença l'època que hem viscut, nosaltres i els espectadors. Jo al meu text intento dir que ara comença una altra transició", avança Eduardo Mendoza. Segons Tosar, tots els textos comparteixen "històries realistes, identificables, amb una combinació de poesia i ironia, i desprenen una mirada cap a aquesta ciutat que l'espectador acostumat a veure teatre no només d'entreteniment reconeixerà".

No hay comentarios:

Publicar un comentario