Comediants obté el premi Joan Amades de Cultura Popular 2012



Font: EFE via ara.cat
El grup teatral Comediants ha obtingut avui el premi Joan Amades de Cultura Popular 2012 per la trajectòria al llarg dels últims quaranta anys i pel compromís amb la cultura popular i tradicional, segons l'Associació Cultural Joan Amades.
El portaveu de l'entitat, Amadeu Carbó, ha explicat que Comediants s'ha acabat imposant a onze candidats i que s'ha valorat, especialment, "el fet que el grup ha aconseguit un llenguatge teatral a partir de la cultura popular i tradicional". Han tingut en compte la relectura que han realitzat de tradicions i costums com el foc, els diables, els gegants, els capgrossos, els titelles o les danses. Per a l'Associació Joan Amades, "res no s'ha escapat de l'ull crític d'aquesta companyia, amb singulars propostes de posada en escena i un discurs teatral que ha tingut una especial incidència en les experiències de renovació festiva del país".
Paca Solà, de Comediants, ha mostrat la seva alegria per la concessió d'un premi que prové d'una associació que honra el folklorista Joan Amades, "un referent del grup des de sempre, la nostra bíblia". La companyia de teatre "sempre ha admirat la trajectòria d'un home que sense mitjans va recollir la tradició oral i la va plasmar en llibres com el 'Costumari Català', al qual Comediants sempre torna". 
El lliurament del premi es farà el pròxim dia 20 de gener al centre de creació de Comediants, a Canet de Mar (Maresme), i la companyia avisa que serà tota "una festa".

No hay comentarios:

Publicar un comentario