El ‘hip hop' més positiu



Font: Jordi Bordes (elpuntavui.cat)
Brodas Bros és un somni fet realitat de dues parelles de germans, Lluc i Pol Fruitós, i Berta i Clara Pons, de convertir el hip hop en un art urbà quotidià a Catalunya. Aquests, amb unes incessants ganes d'aprendre (al gener se'n van al Japó a rebre classes), han aconseguit consolidar-se com a companyia professional. Fa un any, van presentar-se al Victòria (25.000 espectadors) i l'estiu passat van contagiar la seva energia al Grec. Ara, aquell Concierto Concepto es podrà veure fins al 6 de gener al Mercat de les Flors.
La filosofia de Brodas és extreure del hip hop la cara més optimista, la que convida a treballar per superar les dificultats. També fer-ho amb una clara visió pedagògica. Per això, aquests dies han fet presentacions a escoles i al Macba per donar a conèixer les activitats i el propi espectacle. Els ballarins consideren que és una peça per a tots els públics i que també acaba agradant a pares i avis. Entre moltes activitats, demà es fa coincidir la funció amb la final del BCN Top Styles, que és un campionat internacional de dansa de hip hop (tenen constància que vindran a participar-hi ballarins de París i Portugal). Als matins, es faran les eliminatòries.
Gimnàstica esportiva
I és que el seu hip hop està molt influenciat per les referències pròpies. Musicalment, per exemple, els ritmes poden ser de funksoul i electro. I, pel que fa a la inspiració amb el ball, a part de l'acrobàcia delsbreakdancers, també hi ha tocs de claqué i, fins i tot, de dansa contemporània. I és que Bboy Carlos Carmona mostra un solo amb un fort component de treball de gimnàstica esportiva amb tocs de contemporània.
Té lògica que un espectacle de carrer entri a una sala? Per Lluc Fruitós és la possibilitat de presentar millor un art que, sense tants recursos, ja agrada al carrer. En una sala, es reforça amb la llum. El director del Mercat, Francesc Casadesús, adverteix que els ballarins tenen molt après el ritme del carrer i actuen d'acord amb els impulsos que reben de platea. A Concierto Concepto, Brodas presenta una segona part del seu anterior treball (Brodas Bros). La música es construeix d'acord amb el ball, a diferència del que sol passar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario