El Versus Teatre estrena demà el musical 'The Sorcerer's Pub', de Gilbert & Sullivan



Font: Vicky Navarro (ara.cat)
La companyia musical Sursum Teatre estrena demà el seu primer projecte, una adaptació de l'opereta The Sorcerer, de Gilbert & Sullivan, dirigida per Cristina Cordero. El Versus Teatre torna a apostar així per una companyia novella després del gran èxit que va obtenir l'Egos Teatre el 2007 amb Ruddigore, una peça dels mateixos autors que va acabar amb gran èxit. 'The Sorcerer's Pub' és una opereta còmica de petit format que s'estrenarà demà i romandrà fins el 26 de gener.
L'acció se situa en un bar dels baixos fons londinencs on John Wellington Wells oculta un negoci que consisteix en vendre màgia. Dos joves aristòcrates enamorats decideixen que volen expandir l'amor per tot el poble, ja que és una font d'alegria, i per aconseguir-ho recorren al bruixot. Una poció màgica, que sembla ser la solució, no portarà més que problemes. En despertar-se, els assistents al bar s'enamoraran de la primera persona que veuen i tot s'espatlla. Wellington Wells haurà de trobar una solució.
Allunyar l'obra del 'to pastoral'
Els actors David Anguera, Maria Pascual, Pitu Manubens, Nacho Melús, Rosa Serra i Torrens, Lluís cant i Silvia Casamayor formen el repartiment de l'obra, que ha volgut posar més èmfasi en la comicitat de la trama i modernitzar els personatges per allunyar-los del "to pastoral" que caracteritza als originals, explica Cordero. Pel que fa a la música, la directora escènica ha destacat que l'han volgut acostar a l'àmbit del musical i que Josep Farré, director musical de l'obra, ha anat "adaptant cada cançó per donar-li a la partitura tons més jazzístics i de swing".

La companyia, que ja va presentar The Sorcerer's Pub com a tesina d'interpretació a l'Institut del Teatre l'abril del 2012, ha tingut com a referents a Dagoll Degom i a l'Egos Teatre –que ja s'ha estrenat al Teatre Nacional de Catalunya amb El crim de Lord Arthur Savile. Sursum Teatre té clar que vol evolucionar en l'àmbit del teatre musical i espera que la propera estrena sigui "una peça original pròpia", destaca Cordero.

No hay comentarios:

Publicar un comentario