Raïm al teatre



Font: elpuntavui.cat
Fa uns anys, era una raresa que pràcticament només suportava la parella de Joan Pera i Paco Morán. Al Romea, també es van fer sessions específiques amb un recital de cançons de Broadway amb els membres d'El Musical Més Petit, amb Daniel Anglès al capdavant. Ara, ja fa uns anys que el nombre de sales per celebrar el Cap d'Any s'ha anat ampliant. És una tradició molt arrelada a Madrid que comença a prendre consistència també a Barcelona. Enguany, una desena de sales fan propostes que complementen el cava i els espanta-sogres amb la funció.
Evidentment, el gènere que més s'estila per a aquestes celebracions és la comèdia desenfrenada, de vodevil; tot i que no totes són d'un riure despreocupat, també hi ha peces com El nom (22 h, 52 euros), al Teatre Goya, que aporten un toc àcid a la reunió familiar d'aquell sopar trivial en un pis del Born.
La majoria de les funcions endarrereixen la seva arrencada per evitar la pausa entre el final de la funció i les campanades. Procuren que hi hagi el temps just per preparar-se el raïm i guarnir-se amb les bosses sorpresa (cada teatre proposa ofertes diferents). Precisament, parlant de La Cubana, són els que arrenquen abans –ja que les seves sessions còmiques acostumen a ser de llarga durada (21.15 h, de 44 a 51 euros)– el seu Campanades de boda, una sessió que pràcticament s'acomiada de Barcelona aquests dies, després de prop d'aguantar un any en cartell (estiu inclòs!). També Joan Pera es manté amb la tradició i rebrà l'any treballant, dalt de l'escenari. Per a l'ocasió, s'ha empescat una celebració específica: Cap d'Any amb Joan Pera (22 h, 44 euros). També al Paral·lel, el Victòria presenta La família irreal (22.30 h de 39 a 47 euros). Arturo Fernández serà aquesta nit a l'Apolo amb Los hombres no mienten (22 h, de 45 a 55 euros). El Molino és la que garanteix una festa més sonada. S'allargarà des de dos quarts de deu fins a les tres de la matinada amb un sopar servit en taula. Seran, però, 160 euros per persona. Al Borràs es programa la comèdia Toc-toc (22.30 h, de 36 a 41 euros) i al Coliseum, David Guapo especial Cap d'Any (22.30 h 38 euros). El Guasch Teatre ha preparat una revetlla que arrenca amb un vodevil que ja escalfa l'ambient: Dues dones i un marit (22 h, 40 euros)
Per acabar, una invitació fora de Barcelona. Al Metropol els actors de la Trono proposen una nova reunió secreta del Bilbeberg Club Cabaret (23 h, de 30 a 35 euros).

No hay comentarios:

Publicar un comentario