Cosacs i xinesos triomfen al Festival del Circ de Figueres



Amb més de 23.000 entrades venudes, el Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres es consolida, en el seu segon any, com a cita de referència europea de les arts circenses. Al llarg d'aquests cinc dies s'han pogut veure 22 atraccions inèdites a Europa provinents de 13 països diferents, però només 13 espectacles van ser seleccionats per formar part de la gran Gala d'Or del festival, altrament coneguda com la gala dels premiats.
Així, les millors companyies de l'espectacle blau i vermell, després de ser valorades pel jurat internacional, van competir ahir a la nit per aconseguir algun dels preuats 6 guardons. Els grans triomfadors de la nit, premiats amb els Elefants d'Or, van ser els xinesos Jinan Acrobatic Troupe (lassos i cercles) i els cosacs Yakov Ekk (acròbates a cavall). Ja des del primer espectacle ofert, tant els primers com els segons van destacar per les seves demostracions artístiques: els uns, amb les seves dificultoses proeses tècniques amb els salts a través dels cercles i la destresa plàstica amb els llassos (no debades la companyia té una llarga trajectòria de més de seixanta anys); i els altres, les impossibles acrobàcies a llom dels cavalls seguint la tradició del folklore del Caucas.
A continuació, amb els Elefants de Plata, van resultar guardonats Thu Hiep & An Hoan (trapezi Washington) i Yana Serdyukova (cintes aèries); i amb els Elefants de Bronze el Duo Catalexi (cintes aèries) i Duo Funckoholics (màstil).
Entre els palmarès d'aquesta segona edició, destaquen els Premis de la Crítica per al Duo Rèquiem de Colòmbia (eslingues aèries), i el Premi de la Imatge als russos Trio Attar (malabars de rebot). Finalment, el Premi del Públic va recaure a Jinan Acrobatics Troupe of China (cercles), en una demostració de com la crítica i els espectadors molt sovint poden compartir gustos.
La gala d'or dels premis va tornar a viure ahir un ambient extraordinari, però això ja ha deixat de ser notícia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario