Els francesos Cubic Act guanyen el Premi Li-Chang del Festival Internacional de Màgia de Badalona



Font: ACN via ara.cat
El trio francès de mags Cubic Act s'ha proclamat aquest diumenge guanyador del guardó Li-Chang, atorgat en el marc del Festival Internacional de Màgia-XIII Memorial Li-Chang a Badalona. El premi l'han decidit els assistents als diversos passis de la Gala Internacional de Màgia que s'han celebrat aquest cap de setmana al Teatre Zorrilla de la ciutat. Un públic familiar amb molts nens i nenes han votat entre sis mags catalans, estatals i francesos reconeguts en diversos festivals internacionals. La gala ha estat conduïda pel bicampió mundial de màgia i director del festival de màgia de Granada, MagoMigue, que ha anat donant pas a sis figures internacionals de la màgia participants.
Durant tot el cap de setmana el Teatre Zorrilla de Badalona ha acollit diversos passis de la Gala Internacional de Màgia, el plat fort del Festival Internacional de Màgia- XIII Memorial Li-Chang, que durant el mes de febrer i part del març se celebra a la ciutat.
Aquest diumenge al migdia, a les portes del teatre badaloní s'hi aplegaven desenes de famílies amb molta canalla, ansiosos per entrar a la Gala i deixar-se sorprendre amb els trucs de màgia dels sis mags participants.
Ja al vestíbul, els més petits descobrien les paperets on havien de marcar l'artista que més els agradés i les urnes per dipositar-les, al final de la Gala. Per amenitzar l'espera, un mag entretenia el personal fent trucs de mans amb cartes.
La gala ha estat conduïda, també aquest diumenge, pel bicampió mundial de màgia i director del festival de màgia de Granada, MagoMigue, que ha donat pas a sis figures de la màgia. El català Màgic Sergio, guanyador del premi Valongo 2012 i especialista en màgia amb coloms i aus exòtiques; els francesos Dressing Flash, que es caracteritzen pels seus sorprenents canvis de vestuari; els també francesos Cubic Act, premi d'or al Festival Internacional de Xangai 2011; l'aragonès Mago Féix, reconegut com un dels millors especialistes en la manipulació amb premis com el Nacional del 2007 i el 2011, i distincions a França, Portugal i Andorra; i el valencià Jammes Garibo, amb un número basat en aparicions i desaparicions.
El públic assistent a les gales, que s'han repetit divendres, dissabte i aquest diumenge, ha estat el jurat del Premi Li-Chang, que s'ha lliurat aquesta tarda. L'espectacle més valorat ha estat el del trio francès Cubic Act, amb una proposta molt original que juga amb l'ocultació d'un dels tres integrants dins d'un cub que gravita misteriosament. Segons ha explicat el director del certamen a l'ACN, Enric Magoo, la votació ha estat molt ajustada, més que en anteriors edicions.
El darrer espectacle del Festival Internacional de Màgia-XIII Memorial Li-Chang serà la Gala Solidària de Màgia Joves, que es farà al Teatre Blas Infante dissabte 2 de març, amb la finalitat de recaptar fons per fer possible una expedició de mags als camps de refugiats del continent africà.
La Menció Honorífica que concedeix l'organització cada edició, en reconeixement a la trajectòria d'una persona, entitat o col·lectiu del món de la màgia, ha estat enguany per a Màgia Borràs, l'empresa que des de fa més de 75 anys porta la màgia a milers de llars amb la venda de les seves famoses capses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario