Jordi Galceran guanya el Torneig de dramatúrgia del festival Temporada Alta a Buenos Aires



Font: ara.cat
El dramaturg Jordi Galceran va guanyar diumenge el Torneig de Dramatúrgia Catalunya – Argentina que es va celebrar a la Sala Boedo en el marc de la Setmana catalana a Timbre 4 que el festival Temporada Alta ha organitzat a Buenos Aires. L'autor d''El mètode Grönholm' es va tornar a imposar amb 'El crèdit', el text amb que va guanyar al I Torneig de Dramatúrgia catalana del Festival Temporada Alta el 2011, i que va traduir al castellà per a l'ocasió. Galceran es va imposar a David Plana, que va competir amb, també traduït a l'espanyol, amb 'La casa del bosc', el text amb què es va imposar al combat de dramaturgs del festival el 2012.
Els dos autors catalans van competit a la final després d'haver eliminat als respectius contrincants argentins, Diego Faturos i Francisco Lumeran. El treball de Galceran, que explica la història d'un home que amenaça al director d'un banc de seduir la seva esposa si no li concedeixen el crèdit que ha sol·licitat, s'havia imposat al de Faturos, una proposta teixida a partir de les reflexions d'un soldat molt a prop de la mort, a la Guerra de les Malvines, a punt d'entrar a la batalla. A la segona semifinal, Plana va guanyar Lumeran amb un text que posa sobre la taula les formes de vida convencionals i alternatives. La proposta del dramaturg argentí era una reflexió poètica sobre un món que s'acaba contraposat amb el món idíl·lic de la infantesa.
La Setmana catalana en Timbre 4, el minifestival que Temporada Alta ha celebrat en aquest teatre de Buenos Aires amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, ha estat un èxit de crítica i públic. Ahir també es va celebrar la "nit catalana" amb un col·loqui en el que hi van participar els quatre dramaturgs participants al Torneig de Dramatúrgia i el director de Timbre 4, Claudio Tolcachir.
L'ocupació de la setmana catalana, amb un total de dotze funcions i un taller, ha estat pràcticament del 100%. Sergi López va programar una funció extraordinària després d'esgotar-se ràpidament les localitats per les dues funcions programades inicialment. A més, durant aquesta setmana, el minifestival s'ha convertit en un punt de trobada i d'intercanvi d'experiències entre la dramatúrgia catalana i argentina. Han vist les funcions catalanes, entre altres intèrprets i directors com Cecilia Roth, Dario Grandinetti, Javier Daulte o Federico Lupi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario