‘La terra oblidada', de Llàtzer Garcia, es presenta avui a la sala La Planeta



Font: Xavier Castillón (elpuntavui.cat)
La companyia Arcàdia presenta avui a la sala del cafè teatre de La Planeta de Girona (21 h, 12 euros) l'obra La terra oblidada, del dramaturg gironí Llàtzer Garcia, que va guanyar amb aquest text dramàtic el premi de teatre Ciutat de Gandia 2012. El guardó inclou l'edició de l'obra.
La terra oblidada es va estrenar el 23 de febrer de l'any passat a la sala Flyhard de Barcelona, que ha participat en la producció. S'hi va representar quatre setmanes, amb una bona acollida del públic, però la malaltia d'un dels actors va obligar a interrompre les representacions. La terra oblidadatorna la setmana vinent a Barcelona, on es representarà del 27 de febrer al 10 de març a la sala Atrium.
Els actors Marta Aran, Muguet Franc, Guillem Motos, Laura Pujolàs i Gal Soler completen el repartiment d'aquesta obra escrita i dirigida per Llàtzer Garcia. Aquest autor de 31 anys ja havia escrit prèviament per a Arcàdia les obres Esquivel! Una comèdia estereofònicaVent a les velesEns hauríem d'haver quedat a casa –produïda per La Planeta i estrenada a Temporada Alta– i Kafka a la ciutat de les mentides. Garcia va formar la companyia Arcàdia l'estiu del 2009, amb Marta Aran, Laura López i Guillem Motos, amb l'objectiu d'investigar “un llenguatge escènic lligat a gèneres que, habitualment, s'associen més a la narrativa o el cinema que al teatre”. La companyia té la seva residència a la Nau Ivanow.
La terra oblidada és “un drama cru i tens” centrat en les complexes relacions entre tres germans i el seu pare, un home que, després d'haver treballat la terra tota la vida, es troba en una cadira de rodes per una malaltia, i de sobte inicia una vaga de silenci. La filla que té cura del pare se sent indefensa i decideix convocar la resta de germans per trencar el silenci del seu progenitor. A mesura que passen les hores, el silenci es va tornant desesperant i obre antigues ferides que ja semblaven cicatritzades.
Pere Hosta torna amb el seu ‘Pàjaru'
El clown Pere Hosta torna demà (21 h) i diumenge (18 h) a La Planeta amb el seu espectacle Pàjaru, que va estrenar el novembre passat al mateix espai, dins de Temporada Alta. Hosta i el director, Manel Trias, participaran demà, després de l'obra, en un debat amb el públic, dins del cicle Troballes d'El Galliner.

No hay comentarios:

Publicar un comentario