Còmic 2013 torna a Figueres potenciant artistes catalans



Humor gestual, humor a través de les paraules, humor cantat, esquetxos, obres senceres o a tall... El Festival Còmic de Figueres torna per celebrar la seva sisena edició. Esquivant les adversitats amb l'arma de l'humor com a estendard, el festival empordanès tornarà amb més artistes que mai, més pallassos que mai, nous espais i nous formats d'espectacle, del 18 al 28 d'abril a diversos espais de la ciutat. I, més que mai, aquesta edició centra el protagonisme en els artistes que viuen i treballen a Catalunya.
La gala inaugural tindrà lloc el divendres 19 d'abril (21 h), al Teatre El Jardí, i promet ser apoteòsica. En un espectacle únic es reuniran gairebé l'alineació d'un equip de futbol format per artistes tan diversos i divertits com ara Reugenio –amb el seu imprescindible tamboret–, Xuriguera i Faixedas, David Batlló i Borja González, The Chanclettes i Pepa Plana. Tots conduïts per Josep Maria Portavella, que, després d'inaugurar el nou Molino del Paral·lel de Barcelona, sap perfectament com donar el tret de sortida a un cabaret.
A partir d'aquí, de propostes, no en falten. Marcel Gros, amb L'embolic (20 d'abril); Elegants, amb l'espectacle Cabaret Elegance (20 d'abril); Cor de Teatre, amb l'èxit Operetta (20 d'abril); The Chanclettes, amb un espectacle interactiu per a temps de crisi titulat Festival Còmic Party (20 d'abril); Leandre Ribera, amb Chez Leandre (21 d'abril); una tarda de pallassos per al públic familiar amb les actuacions de Tortell Poltrona, La Tal, Leandre Ribera, Fèlix Brunet i Toti Toronell (21 d'abril); Companyia Per-versions, amb Top Model (26 d'abril); Pontein Pie, amb Copacabana i Petit Popacabana (26 i 27 d'abril), i Accidents Polipoètics, amb Ontología general (27 d'abril).
La projecció d'un documental de Pallassos Sense Fronteres, un karaoke participatiu i un curs de teràpia del riure són alguns dels actes paral·lels que també s'oferiran en la programació d'aquesta edició d'un festival que proposa l'humor com a digestiu de la quotidianitat.

De les pastanagues a les carrotes culturals

El Festival Còmic 2013 inaugurarà la seva sisena edició amb una acció de protesta emmarcada dins la campanya Per la salut de la cultura, a través de la qual els espectadors podran assistir a la gala inaugural a través de la compra d'una carrota (4% d'IVA) i no a través d'una entrada convencional (afectada pel polèmic 21% d'IVA no reduït). Aquesta acció, ideada originàriament al Teatre de Bescanó, es repetirà per donar continuïtat a una protesta en contra d'aquest impost únic a Europa quant als efectes sobre activitats culturals. Hi ha llocs de venda anticipada, però també hi haurà una paradeta al mateix Teatre El Jardí dues hores abans de la funció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario