Josep Maria Benet i Jornet, 45è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes



Josep Maria Benet i Jornet ha sigut reconegut avui amb el 45è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, distinció que atorga cada any Òmnium Cultural.
Benet i Jornet (Barcelona, 1940) és el degà dels dramaturgs catalans, amb una carrera que arrenca a principis dels anys 60, com a exponent de la renovació del teatre català, que per fi abraçava el realisme històric i s'escrivia per ser representat, com ha explicat sovint l'autor, i arriba fins a l'actualitat. El dramaturg té una obra en cartell a l'Almeria Teatre, 'Com dir-ho?', on explora l'art i l'escriptura com a elements sanadors. 
A més de ser un dels autors catalans més representats als teatres estrangers, Benet i Jornet es pot considerar el pare del culebró català. Va ser guionista de la primera telenovel·la, 'Poble Nou' (1993-1994), i després van seguir-la 'Nissaga de poder' (1996-1998), 'Laberint d'ombres' (1998-2000), 'El Cor de la Ciutat' (2000-2009) i 'Ventdelplà'. 
El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l'any 1969 i s'atorga a una persona que, per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans. Els últims guardonats han sigut Josep Massot, Albert Manent, Jaume Cabré, Joan Solà i Montserrat Abelló.
El lliurament del premi tindrà lloc l'11 de juny al Palau de la Música Catalana, en un acte obert a tots els socis i sòcies d'Òmnium.

No hay comentarios:

Publicar un comentario