Pepa Plana i Claret Papiol, premiats a la Fira del Clown



Font: Emili Agulló (elpuntavui.com)
Més d'un miler de persones van passar ahir per Vilanova de la Muga durant la segona edició de la Fira del Clown, amb divuit actuacions de pallassos tant a l'aire lliure com al recinte de la sala. En el certamen, Pepa Sala i Claret Papiol van rebre, respectivament, els premis honorífics de Pallasso de l'Any 2013 i 2012.
Entre les actuacions, Plana va representar l'espectacle Giulietta, la primera actuació en solitari que fa a Europa des que va fitxar pel Cirque du Soleil per participar en la creació del muntatge Amaluna al Canadà. Plana va agrair el premi qualificant-lo com “una petita pentinada d'ego”, i va desitjar que després del seu –el segon que atorga la fira– en vinguin molts més.
El certamen també incloïa tallers de circ, clown de carrer i maquillatge per a petits i adults. I en el pla professional, l'Associació Gironina de Teatre (AGT) i l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) hi van celebrar la trobada d'una vintena de pallassos i pallasses d'arreu del país. Papiol explicava que els professionals coincideixen en el fet que “manca un circuit propi” per a una especialitat que toca el teatre gestual, la dansa i el mim i que sovint s'engloba dins del circ, però que va més enllà.
El sector, que pateix la pujada de l'IVA, necessitaria més iniciatives com la de l'Ajuntament de Peralada, que a més de públic va mobilitzar ahir 40 voluntaris. Amb vista a l'any vinent, el repte del municipi és allargar la fira durant tot un cap de setmana. El col·lectiu, explicava Papiol, es planteja també aprofundir en intercanvis internacionals amb altres països, com ara Itàlia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario