Sau tindrà un musical de grans èxits: 'Boig per tu'



Font: Laura Serra (ara.cat)
És tan evident que la música de Sau forma part de la memòria col·lectiva de diverses generacions que semblava estrany que a ningú se li hagués acudit de convertir-la en la banda sonora d'un musical. Mentida: el director Ricard Reguant i al músic Pep Sala ho tenien entre mans des de fa vuit anys i, de fet, n'havien fet el guió d'una pel·lícula i d'una sèrie per a TV3, dos projectes que no es van acabar duent a terme. De tota manera, la idea seguia latent; el que no hi havia era finançament. Fins ara. Per fi han trobat una empresa que ha cregut en el projecte i en la seva rendibilitat, la productora de cine Silencio Rodamos, que amb un pressupost de 280.000 euros -i, per ara, sense cap ajut públic- portarà a escena el musical teatral Boig per tu.
L'equip creatiu serà el mateix que va embastar el primer projecte: el director Ricard Reguant, el músic Pep Sala -que s'ocuparà dels nous arranjaments dels temes i la direcció musical-, el dramaturg Joan Gallart i la coreògrafa Maite Marcos. Junts estan treballant en un musical jukebox que enllaçarà 25 cançons del grup, a l'estil d'espectacles com Mamma Mia! El director va defensar ahir aquest format, que està en l'essència del gènere musical, i va assegurar que s'han esmerçat per integrar cançons i argument sense calçador. "El que explica té interès encara que no coneguis Sau. I hem defugit totes les referències a Catalunya perquè es pugui entendre a Liverpool i a Cincinnati", deia Reguant.
"Boig per tu no serà una obra sobre Sau -diu Reguant-, sinó una història de gent jove on hi ha les constants de les cançons del grup: l'amistat, l'amor, la lluna i el bar, on es reuneixen els amics. La cançó Boig per tu era un cant a la lluna, per qui no ho sàpiga". "Intentem defugir la visió pessimista de la joventut. Serà de bon rotllo, amb gent amb inquietuds i ganes de divertir-se", explica Gallart. Dotze actors -i dos covers - seran els protagonistes d'un muntatge coral amb 5 músics tocant en directe. Aquesta setmana es faran els càstings per escollir-los entre 250 preseleccionats de 400 candidats. Començaran a assajar al setembre i el 12 d'octubre estrenaran a l'Atlàntida de Vic. Després d'una minigira aterraran al Barts de Barcelona el 2 de desembre per fer-hi temporada dos mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario