Un Shakespeare de 6 hores i 'Les tres germanes' amb un androide i 8 espectacles més del cartell del Festival Grec



Font: Laura Serra (ara.cat)
Aquest dimecres s'ha presentat tota la programació del Festival Grec de Barcelona. La 39a edició tindrà 79 espectacles al cartell –14 dels quals dins el Mini Grec per a públic familiar–, 23 dels quals són internacionals i pràcticament la meitat són coproduccions amb altres espais i companyies. Els eixos de la programació continua defensant els espectacles internacionals, la innovació en els llenguatges escènics, l'anàlisi reflexiu sobre el món actual i la recerca de diferents públics. Tot i que no hi haurà carpes, el centre neuràlgic del Grec serà a Montjuïc però guanya pes l'eix del centre de Barcelona (els teatres vora la Rambla) perquè el director havia treballat amb la possibilitat de no tenir el Lliure com a escenari (per culpa de l'ERTO previst) i havia pactat obres amb aquests teatres cèntrics.
L'espectacle inaugural popular es farà el 30 de juny a l'Avinguda Maria Crisitina, i comptarà amb els concerts d'Els Catarres, Comediants La'n'Busto i la projecció de la pel·lícula 'Blancaneu'. Al Teatre Grec l'endemà, l'obertura oficial constarà d'un espectacle de circ amb música de Txostàkovitx, 'Opus', de la cia. Quator Debussy. Entre les desenes d'estrenes que proposa el festival, se'n poden destacar aquests noms propis.
1. 'Les tres germanes, versió androide'. Mercat de les Flors. El gran renovador del teatre japonès Oriza Hirata presentan un Txékhov amb una germana que és un robot i actua millor que un humà.
2. 'Tragèdies romanes'. Teatre Lliure. 360 minuts de Shakespeare dirigits pel Ivo van Hove. Inclou 'Coriolà', 'Juli Cèsar' i 'Antoni i Cleòpatra' i fins i tot s'hi pot anar a menjar un plat de macarrons.
3. 'Jo Mai'. CCCB: El nou espectacle d'Ivan Morales ('Sé de un lugar') i companyia (Àlex Monner, Marcel Borràs, etc) estrena el teatre del CCCB per al Grec i hi faran activitats amb el públic.
4. 'Puz/zle'. Mercat de les Flors. Sidi Larbi Cherkaoui torna amb la seva companyia Eastman per seguir mostrant el seu univers format de fragments d'orígens diversos,
5. 'Wasteland'. Mercat de les Flors. Lluís Danés dirigeix un altre espectacle de fusió de circ, amb textos d'Eduardo Galeano i música de Lluís Llach.
6. 'La nau dels bojos'. Mercat de les Flors. Un espectacle de la jove companyia la Calòrica que va guanyar el Premi Adrià Gual i que demostra l'aposta del festival per la jove creació que es fa a la ciutat.
7. '100 Femmes'. Teatre Grec. Àngels Aymar fa pujar a escena 100 dones de la ciutat perquè dibuixin un fresc de la seva vida i societat actual. Un experiment.
8. 'Plexus'. Mercat de les Flors. Nous formats i nous llenguatges: teatre, arts visuals, circ i música es donen la mà en aquest espectacle d'Aurélien Bory que interpreta Kaori Ito, un fenomen de la dansa japonès.
9. 'Fuegos'. Teatre Grec. Josep Maria Pou dirigeix l'obra de Marguerite de Yourcenar sobre una decepció amorosa que protagonitza Carmen Machi, Cayetana Guillén, Nathalie Poza i Ana Torrent.
10. Wynton Marsalis i The Jazz at Lincoln Center Orchestra celebren 25 anys al Grec. El festival aposta per espectacles musicals únics, estrenes i concerts especials, com el de Martiro i el bandeonista Rodolfo Mederos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario